Ljud fungerar inte i ”Discord”

Sedan början av höghastighetsinternet har VoIP (Voice over Internet Protocol) varit ett populärt sätt för PC-spelare att kommunicera med varandra. Medan Skype, Ventrilo, Mumble och TeamSpeak brukade vara populära – har en nyare applikation nyligen dominerat marknaden. Med sitt antal integrationer, det lättanvända gränssnittet och framför allt inga serverkostnader för användarna – Discord har blivit nummer 1-röstchattappen för spelare att kommunicera via text och röst.

Men som med alla applikationer kan du stöta på buggar. Det finns ett antal vanligt förekommande problem med Discord-ljud – men de är alla ganska lätta att fixa.

– Mikrofoningången fungerar inte
– Ljudutgången fungerar inte
– Fel enhet som matar ut ljudet

Kontrollera Discords serverstatus

Du kan kontrollera Discords driftstid på deras statuswebbplats: https://status.discordapp.com/

Om du ser avbrott kanske ditt ljud eller din anslutning inte fungerar korrekt. Det finns inget du kan göra här, men vänta tills servrarna kommer tillbaka online.

Kontrollera dina ljudenhetsinställningar

Är dina högtalare, hörlurar eller mikrofoner aktiva i Windows-inställningar? Det kan verka som ett självklart svar, men ibland kan de inaktiveras eller kopplas ur, vilket gör att Discord inte känner igen dem. När de har arbetat i Windows ljudinställningar, kontrollera om de får inmatning i andra program, starta om Discord och försök igen.

Kontrollera anslutningarna

Diskordinmatning och -utgång stänger ibland av eller dövnar sig själv när anslutningen är långsam. Kontrollera din anslutning längst ned till vänster i Discord-fönstret för att se om du har allt klart

Ställ in som standard och konfigurera sedan standard i Windows-inställningar

Av någon anledning, i Discord, byter du ibland enheten fram och tillbaka mellan standard och vald enhet för att se om den börjar fungera. Prova detta med dina in- och utmatningsenheter.

Kontrollera om du är avstängd / dövad

Det här kan tyckas enkelt, men ibland kan du stänga av att stänga av och på ljudet. Detsamma gäller dövad status.

Kontrollera om du har stängt av ljudet i programmet i ljudinställningarna

Kontrollera om du har stängt av ljudet i programmet i ljudinställningarna

Ibland kan du stänga av ljudet i applikationen, vilket inte ger dig någon indikation när du är inne i den. Kontrollera dina ljudinställningar för Windows i verktygsfältet, gå till mixern och se om Discord är tyst.

Uppdatera applikationen

Medan diskord normalt uppdateras automatiskt kan du ladda ner den senaste versionen genom att gå till https://discordapp.com/download

Starta om datorn

Om du verkligen inte kan få Discords ljud att fungera kan du bara behöva starta om hela datorn. När du är osäker, börja hela saken om!

Uppdatera dina ljuddrivrutiner

Det är osannolikt att ditt ljud slutar fungera på grund av en uppdatering, men det är möjligt. Kontrollera att du har de senaste drivrutinerna för din:

– Ljudkort
– Moderkort
– USB-kontroller (vanligtvis ingår i moderkortet)
– Headset
– USB-mikrofoner
– Ljudgränssnitt

Detta gör att dina enheter förblir kompatibla med Discord och Windows!

Senast uppdaterad februari 14, 2021 av admin

Ytterligare information

Om du inte vet hur du ansluter en extra enhet till din dator och behöver instruktioner om hur du ansluter den korrekt kan du använda sökfältet på denna webbplats (finns längst upp till höger på alla sidor) eller skriva till oss.

För att kunna använda en datorenhet krävs en programvara (drivrutin). Vi rekommenderar att du använder den originalprogramvara som medföljer datorenheten. Om du inte har programvaran och inte kan hitta den på datortillverkarens webbplats kan vi hjälpa dig. Berätta vilken modell din skrivare, skanner, bildskärm eller annan datorenhet har samt vilken version av operativsystemet (t.ex. Windows 11, Windows 10, Windows 8 osv.).

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Under Windows-specifikationer kan du ta reda på vilken utgåva och version av Windows som körs på enheten.

Så här tar du reda på vilken version av operativsystemet som är installerat på din Mac-enhet. Välj Om den här Macen från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen. Du bör se macOS-namnet, t.ex. macOS Sonoma, följt av versionsnumret. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Hur man installerar drivrutinenHur man installerar drivrutinen om filen setup.exe saknas och hur man installerar drivrutinen med hjälp av filen .INF. I så fall öppnar du den nedladdade filen som ska innehålla drivrutinen och använder .INF-filen för att installera. I den här artikeln kommer vi att berätta och visa hur man installerar en drivrutin med hjälp av en .INF-fil.
programvara för datorerViktig programvara för alla datorer. Om du köpte en ny dator eller installerade om operativsystemet hittar du på den här sidan av webbplatsen all nödvändig programvara och instruktioner för att installera den. Programvara för operativsystem: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.
Programvara för skannerOm du inte hittar någon skannerprogramvara eller inte vet hur du ska använda skannern för att skanna dokument och foton. Detta problem uppstår eftersom vissa skrivare, skannrar och allt-i-ett-enheter endast har drivrutiner, men ingen specifik programvara för att hantera skannern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *