Hur man installerar drivrutinen om filen setup.exe saknas och hur man installerar drivrutinen med hjälp av filen .INF

Om du har hämtat en drivrutinsfil men inte kan installera den eftersom .exe-filen saknas (t.ex. setup.exe eller install.msi), kan du installera drivrutinen manuellt med hjälp av .INF-filen.

Vissa tillverkare av skrivare, skannrar, bildskärmar och annan datorutrustning skapar inte installationsfilen setup.exe. I så fall öppnar du den nedladdade filen som ska innehålla drivrutinen och använder .INF-filen för att installera. I den här artikeln kommer vi att berätta och visa hur man installerar en drivrutin med hjälp av en .INF-fil.

Ett exempel på hur en .INF-fil kan se ut:

Ett exempel på hur en .INF-fil kan se ut

Om du inte ser filändelsen (.inf):

1. Välj ”Visa” i menyraden i filutforskaren.

2. Klicka för att aktivera ”Filnamnstillägg”.

Klicka för att aktivera ”Filnamnstillägg”

Så här installerar du drivrutinen: Högerklicka på INF-filen och välj ”Installera”. Välj ”Ja” till varningen om användarkontokontroll.

Högerklicka på INF-filen och välj ”Installera”

Ett meddelande visas på bildskärmen: ”Operationen slutfördes framgångsrikt”.

Ett meddelande visas på bildskärmen: ”Operationen slutfördes framgångsrikt”

En .INF-fil är en vanlig textfil som innehåller information om hur ett program ska installeras eller konfigureras på en dator. Den används vanligtvis för installation av programvara på Windows-operativsystem. Filen innehåller instruktioner för installationsprogrammet, t.ex. var filer ska kopieras, registernycklar som ska skapas och annan information som behövs för att installera programvaran på rätt sätt. Filen ingår vanligtvis i programvarupaketet och körs när användaren väljer att installera programmet.

Med hjälp av .INF-filen kan du installera drivrutiner på operativsystem: Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP (64-bitars / 32-bitars).

Snabbguide för installation av drivrutinen: Högerklicka på INF-filen och välj ”Installera”. Välj ”Ja” till varningen om användarkontokontroll. Ett fönster visas med meddelandet: ”Operationen slutfördes framgångsrikt”. Du kan välja flera INF-filer samtidigt och sedan högerklicka på någon av dem och välja ”Installera”.

Senast uppdaterad december 7, 2023 av admin

Ytterligare information

Om du inte vet hur du ansluter en extra enhet till din dator och behöver instruktioner om hur du ansluter den korrekt kan du använda sökfältet på denna webbplats (finns längst upp till höger på alla sidor) eller skriva till oss.

För att kunna använda en datorenhet krävs en programvara (drivrutin). Vi rekommenderar att du använder den originalprogramvara som medföljer datorenheten. Om du inte har programvaran och inte kan hitta den på datortillverkarens webbplats kan vi hjälpa dig. Berätta vilken modell din skrivare, skanner, bildskärm eller annan datorenhet har samt vilken version av operativsystemet (t.ex. Windows 11, Windows 10, Windows 8 osv.).

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Under Windows-specifikationer kan du ta reda på vilken utgåva och version av Windows som körs på enheten.

Så här tar du reda på vilken version av operativsystemet som är installerat på din Mac-enhet. Välj Om den här Macen från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen. Du bör se macOS-namnet, t.ex. macOS Sonoma, följt av versionsnumret. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Hur man installerar drivrutinenHur man installerar drivrutinen om filen setup.exe saknas och hur man installerar drivrutinen med hjälp av filen .INF. I så fall öppnar du den nedladdade filen som ska innehålla drivrutinen och använder .INF-filen för att installera. I den här artikeln kommer vi att berätta och visa hur man installerar en drivrutin med hjälp av en .INF-fil.
programvara för datorerViktig programvara för alla datorer. Om du köpte en ny dator eller installerade om operativsystemet hittar du på den här sidan av webbplatsen all nödvändig programvara och instruktioner för att installera den. Programvara för operativsystem: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.
Programvara för skannerOm du inte hittar någon skannerprogramvara eller inte vet hur du ska använda skannern för att skanna dokument och foton. Detta problem uppstår eftersom vissa skrivare, skannrar och allt-i-ett-enheter endast har drivrutiner, men ingen specifik programvara för att hantera skannern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *