Viktig programvara för alla datorer

Den mest nödvändiga programvaran för datorer med operativsystem: Windows 11, Windows 10, Windows 8/8.1, Windows 7 Vista XP.

Om du köpte en ny dator eller installerade om operativsystemet hittar du på den här sidan av webbplatsen all nödvändig programvara och instruktioner för att installera den. Jag är engagerad i installationen av programvara, gjorde den här sidan för mig själv och håller den ständigt uppdaterad.

Installationssekvens (vilka program och drivrutiner som ska installeras först). Det rekommenderas att du först installerar drivrutiner på moderkortet, video- och ljudkort och sedan andra program. Om du bryter denna sekvens kommer det inte att bli några problem, men det är bättre att installera drivrutinerna i början.

K-Lite Codec Pack (det innehåller Media Player Classic)

K-Lite Codec PackK-Lite Codec Pack är utformat som en användarvänlig lösning för att spela upp alla dina ljud- och filmfiler. Med K-Lite Codec Pack bör du kunna spela upp alla populära ljud- och videoformat och även flera mindre vanliga format. Det innehåller Media Player Classic, som är en utmärkt spelare för videofiler.

Filversion: 15.5.0 (Standard)

Ladda ner K-Lite Codec Pack (för Windows 11, 10, 8, 7, Vista)

Ladda ner K-Lite Codec Pack (för Windows XP)

7-Zip och WinRAR arkiv

Dessa arkivare fungerar bra. Du kan installera alla arkiverare (7-Zip och WinRAR) eller välja en av dem. Personligen använder jag bara WinRAR.

7-Zip archiver7-Zip är en arkiverare med ett högt kompressionsförhållande. 7-Zip är fri programvara med öppen källkod. Du kan använda 7-Zip på vilken dator som helst, inklusive en dator i en kommersiell organisation. Du behöver inte registrera dig eller betala för 7-Zip.

7-Zip fungerar i Windows 10, Windows 8 / 8.1, Windows 7 Vista XP (64-bit / 32-bit).

Ladda ner 7-Zip (för Windows 64-bitars)

Ladda ner 7-Zip (för Windows 32-bitars)

WinRAR archiverWinRAR är en kraftfull arkivhanterare. Det kan säkerhetskopiera dina data och minska storleken på e-postbilagor, öppna och packa upp RAR, ZIP och andra filer som laddats ner från Internet, skapa nya arkiv i RAR- och ZIP-filformat. Detta är ett licensierat program som, efter att testperioden (40 dagar) har gått ut, fortsätter att fungera och bara meddelar dig om behovet av att köpa en licens.

Ladda ner WinRAR (för Windows 64-bitars)

Ladda ner WinRAR (för Windows 32-bitars)

DirectX

DirectXMicrosoft DirectX ingår redan i Windows XP Service Pack 3, Windows Server 2003 Service Pack 1, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.0, Windows 8.1, Windows 10 och Windows Server-motsvarigheter. Denna DirectX-slutanvändarkörning ändrar inte versionen av DirectX, men installerar ett antal valfria sida-vid-sida-tekniker från den äldre DirectX SDK som används av vissa äldre spel.

DirectX Installation InstructionsInstallationsinstruktioner för DirectX

Den här filen är ett arkiv och måste packas upp innan installationen. Hitta sedan filen ”DXSETUP” och kör den (arkivstorlek – 96,1 MB).

Ladda ner DirectX (för installation) !!! (arkivstorlek – 96,1 MB)

Ladda ner DirectX (för uppdatering)

Microsoft .NET Framework

Microsoft .NET FrameworkMicrosoft .NET Framework – du kan installera alla versioner av denna programvara (de kompletterar varandra). I nya versioner av Windows-operativsystemet kan den här programvaran redan installeras (starta installationen och om ett sådant program redan är installerat kommer Windows-operativsystemet att vägra att installera om det). Utan detta program är installation och drift av många andra program omöjligt (det räcker att installera den senaste versionen av NET Framework 4.8).

Ladda ner Microsoft .NET Framework 3.5

Ladda ner Microsoft .NET Framework 4

Ladda ner Microsoft .NET Framework 4.5

Ladda ner Microsoft .NET Framework 4.8 – Var noga med att installera den här versionen av programvaran.

Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat ReaderDen kostnadsfria globala standarden för pålitlig visning, utskrift, signering och kommentering av PDF-dokument.

Ladda ner Adobe Acrobat Reader

Drivrutiner för grafikkort

Video Card DriversNVIDIA GeForce-grafikkortdrivrutiner

AMD Radeon-grafikkortdrivrutiner

Det rekommenderas att du använder operativsystemet Windows för att ladda ner eller uppdatera grafikkortsdrivrutiner. Detta är det säkraste och mest pålitliga sättet att ladda ner eller uppdatera drivrutiner. Windows operativsystem själv laddar ner och installerar nya verifierade drivrutiner.

Hur man uppdaterar grafikkortsdrivrutinen i Windows operativsystem.

Öppna ’Enhetshanteraren’. För att göra detta, i Windows sökfält, skriv: ’Enhetshanteraren’. Högerklicka på namnet på grafikkortet och klicka på ’Uppdatera drivrutin’ på fliken som öppnas.Uppdatering av drivrutinen för grafikkortetUppdatering av drivrutinen för grafikkortetKlicka på ’Sök automatiskt efter drivrutiner’ på den nya fliken som öppnas. Operativsystemet Windows hittar och installerar den nya drivrutinen för grafikkortet.Uppdatering av drivrutinen för grafikkortetOm du behöver den senaste grafikkortsdrivrutinen som ännu inte har testats helt för kompatibilitet med Windows operativsystem, kan du ladda ner den från NVIDIAs webbplats – https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/drivers/

Valfri programvara för GeForce Experience.

GeForce Experience är en mjukvaruapplikation utvecklad av NVIDIA som låter användare optimera sin spelupplevelse på en PC utrustad med ett NVIDIA-grafikkort. För att installera GeForce Experience kan du ladda ner programvaran från NVIDIAs webbplats (https://www.nvidia.com/en-us/geforce/geforce-experience/). När nedladdningen är klar, öppna installationsprogrammet och följ anvisningarna för att installera programvaran.

Ladda ner programvaran GeForce Experience

GeForce ExperienceNär det väl har installerats kan GeForce Experience automatiskt optimera spelinställningarna för din specifika systemkonfiguration, samt tillhandahålla drivrutinsuppdateringar och spela in och dela spelmaterial. Dessutom erbjuder den också överlagring i spelet för åtkomst till funktioner som att spela in och ta skärmdumpar, och ett integrerat spelbibliotek för enkel åtkomst till alla dina spel.

De bästa webbläsarna (snabbt, bekvämt och pålitligt):

Chrome är den bästa webbläsaren för den genomsnittliga användaren. Denna webbläsare är den snabbaste och vanligaste i världen.
Mozilla Firefox är den bästa webbläsaren för webbansvariga (webbplatsutvecklare). Den har många applikationer som den genomsnittliga användaren inte behöver.
Opera – många användare gillar den här webbläsaren. På Internet finns det många positiva recensioner om den här webbläsaren. Nyckelfunktioner i webbläsaren: inbyggda sidor med turboladdning (aktiveras när internet är långsamt) Inbyggd gratis VPN och andra funktioner.

Senast uppdaterad december 7, 2023 av admin

Ytterligare information

Om du inte vet hur du ansluter en extra enhet till din dator och behöver instruktioner om hur du ansluter den korrekt kan du använda sökfältet på denna webbplats (finns längst upp till höger på alla sidor) eller skriva till oss.

För att kunna använda en datorenhet krävs en programvara (drivrutin). Vi rekommenderar att du använder den originalprogramvara som medföljer datorenheten. Om du inte har programvaran och inte kan hitta den på datortillverkarens webbplats kan vi hjälpa dig. Berätta vilken modell din skrivare, skanner, bildskärm eller annan datorenhet har samt vilken version av operativsystemet (t.ex. Windows 11, Windows 10, Windows 8 osv.).

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Hitta information om operativsystemet i Windows 11

Under Windows-specifikationer kan du ta reda på vilken utgåva och version av Windows som körs på enheten.

Så här tar du reda på vilken version av operativsystemet som är installerat på din Mac-enhet. Välj Om den här Macen från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen. Du bör se macOS-namnet, t.ex. macOS Sonoma, följt av versionsnumret. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Hur man installerar drivrutinenHur man installerar drivrutinen om filen setup.exe saknas och hur man installerar drivrutinen med hjälp av filen .INF. I så fall öppnar du den nedladdade filen som ska innehålla drivrutinen och använder .INF-filen för att installera. I den här artikeln kommer vi att berätta och visa hur man installerar en drivrutin med hjälp av en .INF-fil.
programvara för datorerViktig programvara för alla datorer. Om du köpte en ny dator eller installerade om operativsystemet hittar du på den här sidan av webbplatsen all nödvändig programvara och instruktioner för att installera den. Programvara för operativsystem: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.
Programvara för skannerOm du inte hittar någon skannerprogramvara eller inte vet hur du ska använda skannern för att skanna dokument och foton. Detta problem uppstår eftersom vissa skrivare, skannrar och allt-i-ett-enheter endast har drivrutiner, men ingen specifik programvara för att hantera skannern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *